ODnhnTV - Geluid & Evenementen

Tweehonderdvijftig specialisten zetten zich dagelijks in voor mens en milieu. Onze omgevingsdienst verricht prachtige en complexe taken die eigenlijk niet in een paar zinnen te vangen zijn. Wij willen voor iedereen zichtbaar zijn! Daarom laten wij onze mooie werkzaamheden zien via ODnhnTV! In deze aflevering ontdekken we de wondere wereld van evenementen en geluid.

Noord-Holland kent elk jaar talloze evenementen. Van festivals tot aan mooie dorpstradities: in ons werkgebied valt genoeg te beleven op het gebied van geluid! Het is alleen niet de bedoeling dat dit overlast veroorzaakt. Daarom meten onze inspecteurs jaarlijks het geluidniveau bij ruim 100(!) evenementen.

Maar hoe gaat zo’n geluidmeting in zijn werk? Waar moeten de inspecteurs op letten? En op welke manier zorgen organisaties ervoor dat hun evenement aan de geluidnormen voldoet? De wereld van evenementen en geluid is ontzettend interessant en complex.

Om verschillende geluiden binnen dit veld te horen, gaan we in gesprek met onze geluidinspecteurs, geluidexpert én met de organisatie van een groot festival. Dus: festivaloutfit aan, geluiddoppen in en gaan!